CARTELLS CÀRITAS. 3r EP


CARTELLS CÀRITAS 3r EP

Aquesta setmana, en les sessions de llengua valenciana de tercer de Primaria, hem treballat les associacions solidàries i el voluntariat.

Una d’elles és *CARITAS, un organisme oficial de l’Església Catòlica en el qual tots els cristians estem representats.

Es va repartir un full en la qual s’explicava la identitat, la missió, la visió i els valors de CÀRITAS DIOCESANA. A partir d’aquest document, els alumnes van confeccionar uns murals en els quals apareixia tant els valors com l’anagrama de l’entitat.

IDENTITAT

Cáritas és l’organisme oficial de l’Església Catòlica que s’encarrega de promoure el desenrotllament integral i solidari de totes les persones i tots els pobles i en especial, el dels més empobrits.

Este servici no és optatiu en la missió de l’Església sinó que pertany al seu ser i fer junt amb l’anunci de la Paraula i la celebració dels Sagraments.

Quan Cáritas actua és l’Església en la seua totalitat la que servix , la que amb alegria missionera pren la iniciativa, s’involucra, acompanya, fructifica i celebra. En conseqüència, parlar de Cáritas és parlar de la comunitat cristiana exercint el ministeri de la caritat.

Com a Església, Cáritas, s’inspira en l’Evangeli i troba el seu fonament i estímul per a l’acció en la Doctrina Social de l’Església.

MISSIÓ

La missió de Cáritas, com a acció de la comunitat cristiana, és promoure el desenvolupament integral i solidari de totes les persones i de tots els pobles, tenint com a eix de la nostra actuació la caritat i situant la persona en el centre.

A més l’exercici de la caritat ens imposa una primacia o opció preferencial pels més pobres, la qual cosa porta a concloure que la promoció pel desenvolupament integral i solidari de les persones i pobles es dirigix especialment a les persones en situació de pobresa i exclusió social, contemplant la seua realitat com a espai on Déu continua revelant-se.

VISIÓ

La persona constituïx el centre de l’acció de Cáritas al considerar que està creada a imatge i semblança de Déu. A través de la seua acció, Cáritas, reconeix las capacitats de la persona, impulsa les seues potencialitats i promou la seua integració i desenrotllament integral.

VALORS

  • Caridad: és una entrega personal, concreta i pràctica que perpetua la que el propi Jesucrist va fer de la seua pròpia vida. És un servici que posa en pràctica de forma organitzada l’amor que Déu sent por cada persona. És un compromís actualitzat ací i ara que dóna preferència a las persones més empobrides i excloses, con las que Crist s’identifica.

  • Justícia: busca orientar las estructures socials i legislatives cap a una adequada concepció del bé comú que tinga en compte a tota la família humana. És un motor de canvi dels estils de vida, dels models de producció i consum, de las estructures. Dóna preferència als països pobres i menys influyents.

  • Veritat: guia l’acció i les decisions respectant en tot moment la naturalesa humana i la dignitat de la persona.

  • Solidaritat: acció voluntària i no lucrativa que unix a diversos subjectes que treballen pel bé comú compartint el seu capital humà, relacional i ètic.

  • Austeritat: proposa un estil de vida alternatiu que possibilite un creixement amb sobrietat i amb la capacitat de viure amb poc.

  • Esperit de millora: busca el màxim benefici per a les persones i la societat, avançant i aplicant idees innovadores.

  • Transparència: obertura de la informació cap a tots els interessats en el nostre labor.

  • Participació: assegura que les persones desenvolupen les seues capacitats i potencialitats sent en tot moment protagonistes de la seua història.

La imagen puede contener: texto

 

El col·legi col·laborarà amb CÀRITAS DIOCESANA D’ORIOLA, en les nostres festes en honor a la “VIRGEN MILAGROSA” com a acció solidària per les inundacions. Per aquest motiu, els cartells també estan encaminats a difondre aquesta campanya que pretén ajudar a qui més ens necessita.

És una satisfacció fer tantes coses alhora.

APRENDRE, DIVERTIR-NOS I AJUDAR.

 

CARTELLS CÀRITAS 3r EP (2) CARTELLS CÀRITAS 3r EP (3) CARTELLS CÀRITAS 3r EP (4) CARTELLS CÀRITAS 3r EP

 

ENS VEIEM EN L’OFRENA, NO FALTEU!

 

ofrena milagrosa

Circulares

jollyactiva

Calendario 2018-2019

julio 2020

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31